Το επιστημονικό μου αντικείμενο είναι η ελληνική μουσικολογία και εργάζομαι ως μαέστρος φωνητικών συνόλων και μουσική επιμελήτρια. Αγαπώ πολύ όσους με αγαπούν και με εκτιμούν, το διάβασμα, τη φωτογραφία, τα ταξίδια, το pc μου, τον κήπο μου και το πατρικό μου στη Μήλο. Λατρεύω το cocooning με φίλους. Έχω τέσσερις γλυκύτατους παπαγάλους και τέσσερεις πανέμορφους υπερήλικες γατούληδες. Όσο με θυμάμαι στο σπίτι μας υπήρχαν πάντα ένα-δύο ζωάκια και αυτήν την ανάμνηση δεν την αλλάζω με τίποτα και το ίδιο θα στοχεύσω και για τα παιδιά μου.

Το 2007 ξεκίνησα να ασχολούμαι με τους παπαγάλους. Απρίλιο του εν λόγω έτους, υιοθέτησα τον πρώτο μου παπαγάλο. Έναν “δύστροπο” και “αντικοινωνικό”  African Grey, ηλικίας 2,5 ετών, ο οποίος είχε ήδη αλλάξει ένα σπίτι (δεν τον κράτησαν γιατί μέχρι 18 μηνών δεν είχε μιλήσει) και βρισκόταν παραπεταμένος σε ένα απελπιστικό κλουβί στο πάτωμα μιας γωνιάς ενός κλασσικού ελληνικού pet-shop. Από τότε έχουν ενταχθεί στην φτερωτή μας παρέα άλλα τρία πουλιά «re-homed» με εξίσου ενδιαφέρουσες ιστορίες. Η Carlita (amazon yellow crowned), που έχει αλλάξει ήδη δύο ιδιοκτήτες και είμαι η τρίτη και ένα ζευγάρι 30χρονων african-greys που απεβίωσε η προηγούμενη ιδιοκτήτριά τους και τους ανέλαβα.

Η συνθήκη του να είσαι ιδιοκτήτης παπαγάλου στην Ελλάδα είναι δύσκολη. Έλλειψη πτηνιάτρων ή εξειδικευμένων κτηνιάτρων ή πτηνοπαθολογικών και πτηνοχειρουργικών κέντρων, άγνοια σχετικά με βασικά θέματα που αφορούν τη διατροφή, την εκπαίδευση, τη συμπεριφορά, την ψυχαγωγία, περιορισμένη δυνατότητα στο να βρεθούν “σωστές” τροφές και αξεσουάρ. Ευτυχώς η ύπαρξη του διαδικτύου κάνει τον κόσμο πιο μικρό και δίνει δινατότητα να μάθεις, να συζητήσεις, να ρωτήσεις, να αγοράσεις, να διαβάσεις, να συγκρίνεις.

Το MyParrots.gr είναι ιστοσελίδα αφιερωμένη στους παπαγάλους και στους ιδιοκτήτες τους, σε μορφή ηλεκτρονικού περιοδικού. Ο στόχος που στήθηκε το MyParrots.gr είναι απλός και ξεκάθαρος, όσα βρίσκω και βάσει της πείρας μου αξιολογώ ως θετικά, όσες εμπειρίες μου είναι χρηστικές και σε άλλες περιπτώσεις παπαγάλων, όσες γνώσεις μου θα βοηθήσουν και άλλους ιδιοκτήτες…, πολύ απλά τις μοιράζομαι στα ελληνικά.

Όσα περισσότερα συζητάμε, μοιραζόμαστε και μαθαίνουμε, τόσο περισσότερο αυτά τα καταπληκτικά φτερωτά φιλαράκια θα απολαμβάνουν καλύτερη ποιότητα ζωής.

Σας εύχομαι, καλή περιήγηση…

Βιβή Γ. Κανελλάτου